Kako napraviti multimedijalni kviz

Pitanja u Zoki kvizovima ne moraju biti samo tekstualna, možete ubaciti sliku, zvuk ili video.

Da biste ubacili sliku, morate prvo znati lokaciju slike na internetu. Da bi se izbegli problem tipa slika obrisana, nema se pravo videti i sl, preporuka je da slike koje želite u kvizu okačite na našem upload servisu https://img.in.rs. Kad upouadujete sliku na img.in.rs, kopirajte prvi link koji dobijete i to je pun URL do slike. Pitanje sa slikom formatirajte na sledeći način:

image:URL_DO_SLIKE@@Tekst pitanja

i samo URL_DO_SLIKE zamenite sa URL koji ste dobili nakon uploada.

Da biste ubacili zvuk, možete koristiti isključivo mp3 pesme koje su naši DJ uploadovali. Da bi ste videli listu, kod edita profila imate opciju da ažurirate pesme za vaš profil. Kada kliknete na to u novom prozoru pronadjite pesmu koja vam treba za pitanje, oznalite je i iskopirajte “putanju” do pesme. Tu pitanju stavite u pitanje:

music:PUTANJA_DO_PESME@@Tekst pitanja

Da biste ubacili video sa Youtube, potreban vam je samo code videa. Svaki video ima svoj univerzalni 11-cifreni code, koji se nalazi iza teksta v= u URL od videa. Iskopirajte to i stavite u pitanje:

video:YOUTUBE_CODE@@Tekst pitanja

(u datom primeru se u testu nije pokazao video jer nije flash bio aktiviran, ali to ćemo da zamenimo sa standardnim HTML5 prikazom kakav je inače na samom kvizu gde se video vidi).